Hoe Je De Google Keyword Planner Gratis Kunt Gebruiken in 2021


Als je met de SEO van jouw website bezig bent zodat je beter gevonden wordt in Google dan is de eerste stap het bepalen van jouw keywords/zoekwoorden. De keywords die voor jou handig zijn om je op te focussen vind je met de ‘’keyword planner’’ die in Google Ads zit. Deze tool, in het Nederlands ook wel zoekwoord planner genoemd, is GEHEEL GRATIS te gebruiken. Het lijkt echter alsof je er voor moet betalen omdat Google er alles aan doet om het te laten lijken alsof je anders niet in Google Ads kunt. In deze blog leer je hoe je al deze listige trucjes van Google omzeild.

google keyword planner gratis

Het eerste dat je nodig hebt om een Google Ads account te kunnen maken is een Google account. Als je die nog niet hebt dan kun je die HIER gratis aanmaken.

Nu je een Google account hebt ga je naar DEZE pagina toe. Vervolgens click je op ‘’Go to Keyword Planner’’. Als jouw account in het Nederlands ingesteld staat dan click je vanzelfsprekend op dezelfde button alleen zal er dan iets staan als ‘’Ga naar Zoekwoord Planner’’.

google zoekwoord planner gratis

Nu komt het belangrijkste gedeelte. Ik heb gemerkt dat sommige mensen geluk hebben en direct naar de Gratis Keyword Planner worden geleid. In dat geval heb je geluk en kun je direct aan de slag met de keyword planner zonder ook maar een cent te hebben betaald. Andere mensen hebben echter minder geluk en worden gevraagd om een advertentie campagne op te zetten.

Wanneer je het scherm met ‘’What’s your main advertising goal?’’ te zien krijgt kies je voor geen enkele van de drie opties. In plaats daarvan klik je op de link ‘’Experienced with Google Ads?’’.

google keyword planner gratis

Zie je die link niet? Dan moet je het even proberen met een grotere schermgrootte. Zoals je hieronder ziet verschijnt de link dan wel.

google zoekwoord planner gratis

In het volgende scherm klik je op ‘’create an account without a campaign’’.

google keyword planner gratis

Bij het scherm dat je daarna krijgt druk je simpelweg op de ‘’submit’’ button.

google keyword planner zonder advertentie

Daarna zie je het volgende scherm waar je op ‘’Explore your account’’ klikt.

google keyword planner zonder campagne

Gefeliciteerd! Je hebt nu je gratis Google Ads account gemaakt. Je moet nu nog twee stappen doorlopen om bij de Gratis Google Keyword Planner te komen. Als eerste ga je naar het sleutel icoontje waar “Tools” onder staat en druk je op ‘’Switch to Expert Mode”.

google zoekwoordplanner gratis gebruiken

Als je geswitcht bent naar expert modus ga je opnieuw naar “Tools” waarna je in de meest linker kolom kunt kiezen voor ‘’Keyword planner’’. Of natuurlijk ‘’Zoekwoord planner’’ als je hem op Nederlands hebt ingesteld.

Nu kun je geheel gratis gebruik van maken van de Google Keyword planner voor jouw keyword analyse. Succes!